Mandulás sütemény
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 5 tojás
- 8 evőkanál porcukor
- 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- csipetnyi só
- 8 evőkanál finomliszt
- 5 evőkanál tej
- 5 dkg margarin
- 25 dkg pirított mandula
- tepsi kikenéséhez kevés vaj és liszt
Öntet
- keserűcsokoládé
- tej vagy vaj
Elkészítés
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Légkeveréses sütőnél 175 fokra. Közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk vagy vajjal kikenünk, és liszttel behintjük. A tojásokat alaposan megmossuk, törlőkendővel megszárítjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Beleszórjuk a fűszereket, a csipet sót. Felváltva a tejet és a lisztet is hozzáadjuk. Végül belecsorgatjuk a felolvasztott margarint. Miután a tepsibe beletettük a masszát, a pirított mandulát rászórjuk. Miután a sütőbe toltuk, közepesre mérsékeljük a lángot. Ha a teteje idő előtt barnulni kezd, hogy ne égjen meg, alufóliát borítunk rá. Miután kihűlt, felvágjuk, és csokiöntettel tálaljuk. Akkor igazán finom, ha jó sok szószt öntünk rá!
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.